Поколението на нашите деца вероятно е най-сниманото. Над 80 на

...
Поколението на нашите деца вероятно е най-сниманото. Над 80 на
Коментари Харесай

7 въпроса, на които да си отговорим, преди да пуснем снимка на детето в социалните мрежи

Поколението на нашите деца евентуално е най-сниманото. Над 80 на 100 от хлапетата на възраст до 2 години са попадали неведнъж в обществените мрежи, тъй като родителите им освен обичат да ги снимат, само че желаят да се похвалят с отрочетата си във връзка и без мотив.

Ето въпросите, които би трябвало да си зададете, преди този момент.

1. Дали фотографията не е прекомерно интимна

Всеки има свое определение на понятието „ прекомерно интимна “. Едни считат, че не трябва да демонстрират спящото си бебе, само че пък на драго сърце пускат фотографията му във ваната. Или пък на гърнето, въоръжени с довода: „ Какво пък толкова. То е дете “ .
Определете кое за вас е възможно и кое – не. А, в случай че не сте до дъно уверени, си изяснете обстановката, като си зададете още въпроси.

2. Какво би споделило детето, в случай че след няколко години види своята фотография в интернет

И, в случай че не можете още веднъж да стигнете до отговор, се върнете в своето детство. И си представете, че сте на гърнето, по този начин както майка ви е родила, а по-късно е постнала фотографията на страницата си и 700 другари са я видели. Как ще се почувствате?
Вероятно подобен ще е отговорът и на вашето дете след няколко години.

3. Дали фотографията няма да извика подигравка у приятелите на вашето дете

Когато пускаме в обществените мрежи фотоси на децата, нормално считаме, че ще ги видят единствено нашите възрастни другари. Те обаче също имат деца. И е прекомерно евентуално да вървят в същата детска градина или в същото учебно заведение, като и вашето хлапе.
Съвременните деца доста рано стартират да употребяват интернет. И е допустимо да попаднат на някой слабоумен кадър (който вие смятате за забавен).
Няма по какъв начин да не споделят откритието си с останалите другари и детето ви може да стане за подбив.


 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР