Показвате само предизборна немощ. Имате само пропаганда, основана на страх

...
Показвате само предизборна немощ. Имате само пропаганда, основана на страх
Коментари Харесай

Кирил Петков към вносителите на вота: Показвате само предизборна немощ

Показвате единствено предизборна отпадналост. Имате единствено агитация, учредена на боязън и ненавист, нямате визия за България. Този избор няма да мине.

Това съобщи съпредседателят на ПГ на " Продължаваме промяната-Демократична България " Кирил Петков при започване на дебатите по първия избор на съмнение към кабинета с министър председател Николай Денков, съобщи БГНЕС.

Вносители на вота на съмнение са опозицията в лицето на Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане ". Темата е неуспех на държавното управление в бранш Енергетика.

" Обръщам се и към гласоподавателите на " Възраждане “, на " ИТН “, на Българска социалистическа партия. Днес имаме избор на съмнение единствено 128 дни след избирането на кабинета " Денков “ от това Народно заседание. Вот на съмнение във връзка политиките в енергийния бранш.

Не знам по какъв начин тези 128 дни имат нещо общо с тематиките, които вие преплитате във вашите претекстове – като неосъществения план " Белене “, като закриването на блоковете на АЕЦ " Козлодуй “, непостороения " Южен поток “, проваления нефтопровод Бургас – Александруполис. Явно, съгласно вас акад. Денков носи отговорност освен за последните 128 дни, само че и за миналите 30 години “, съобщи Петков.

Той сподели, че опозиционните партии заплащат своите гласоподаватели по същия метод, по който служебните държавни управления на Радев са го правили през предходната зима. Съпредседателят на ПП-ДБ сподели още, че с изпратените териториални проекти се подсигурява живота на въглищните централи до 2038 година.

" Днес съм сигурен, че ще плашите вашите гласоподаватели още веднъж със мраз, с мрак, с високи сметки на ток, тъкмо както служебно държавно управление правеше за предходната зима. Много от вас си служат с лъжи, подправени вести, лъжливи внушения, само че дано през днешния ден да кажем каква е истината навръх вашите гласоподаватели, с цел да са малко по-спокойни.

Трябва ясно да напомним, че предходната седмица дружно взехме решение да не ограничаваме въглищните мощности чак до 2038 година. Да, има заплаха да се понижат опциите на американските централи след 2026 година на база на пазарните сили, точно по тази причина ни трябват парите от Европа, с цел да помогнем навръх работещите в бранш " Енергетика “, сподели той.

По думите му парите, които България ще получи по втория транш от Плана за възобновяване и резистентност, ще подсигуряват предприемането на обществени ограничения, опцията за преквалификация на работещите в бранша, както и осъществяването на равномерен енергиен преход.

" Ето за какво държавното управление изпрати проектите на 30 септември, с цел да не се изгубят 1,6 милиарда лв., като предходната година загубихме 200 млн. лв., когато служебното държавно управление не изпрати тези проекти. Ако ги загубим, тези средства не могат да отидат нито за обществени ограничения, нито за преквалификация, нито за енергиен преход, нито за ново икономическо развиване “, сподели той.

Петков съобщи, че загубата на изгубените 200 млн. лв. през предходната година се равняват на 30 000 лв. на всеки служащ в Топлоелектрическа централа " Мини Марица Изток “.

Той разясни, че държавното управление е дало гаранция, че след изпращането на проектите ще има интервал от три месеца, в които да се водят договаряния със бранша, тъй че да могат те да бъдат модифицирани.

" Подозирам, че някои от вас съжаляват, че сме в Европейски Съюз. Подозирам, че някои от вас се радват и биха се радвали, в случай че можеше да сме част от евразийския съюз на Путин. Подозирам, че трети от вас биха говорили за Македония, без да има общо със бранш " Енергетика “, обърна се той към опозицията.

" Време е да помислите за положителни решения вместо да вкарвате вашите гласоподаватели в блатото на страха и омразата ", моли някогашният министър председател.

Кирил Петков бе безапелационен, че кабинетът ще продължи да се бори за отстояването на всички национални цели: " Този избор няма да мине, само че дано да ви е ясно, че ние ще продължим да се борим за хората в енергийния бранш, ще се борим за България с чист въздух, ще се борим за здрави и образовани деца, ще се борим за съвременна България, ще се борим за по-високо платени места, ще се борим за българи като първа класа европейци, ще се борим за нашата татковина ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР