Покачва се броят на пациентите със симптоми на грип и

...
Покачва се броят на пациентите със симптоми на грип и
Коментари Харесай

Покачва се броят на заболелите от грип и COVID-19 в Ямболска област

Покачва се броят на пациентите със признаци на грип и ковид в област Ямбол през последната седмица, заяви на брифинг шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Радостина Калчева.

Въпреки че, чакащите пред лекарските кабинети се усилват от края на септември, все още заболяемостта от COVID-19 за района е под междинната за страната, уточни шефът на РЗИ – Ямбол.

„ Няма регистрирани гърмежи все още в обществени заведения, няма паралелки под карантина в учебните заведения или случаи в детски заведения. Само двама души се лекуват в болнични заведения “, посочи доктор Калчева.

Доставени са близо 3000 ваксини от новите против разновидности на COVID-19 в област Ямбол, като от тях към този момент са сложени на 400 дози. Поставянето им може да стане в кабинета на РЗИ или при общопрактикуващите лекари. От другата седмица стартира работа и мобилният екип.

„ Започваме да вършим имунизации в домовете на трудноподвижни хора и в обществените домове, като първи ще бъдат ваксинирани потребителите на двата обществени дома в село Болярско с новата ваксина за COVID-19 “, уточни доктор Калчева.

В област Ямбол към този момент са пристигнали и част от безплатните противогрипни за хората над 65 години. „ Общопрактикуващите лекари ще получат на няколко стадия ваксини, през вчерашния ден са получили доста малко от имунизациите на едната компания “, сподели още шефът на РЗИ – Ямбол.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР