„Пожелавам на всички хора да имат една много силна вяра

...
„Пожелавам на всички хора да имат една много силна вяра
Коментари Харесай

Отец Мирослав: Трябва да имаме силна вяра в Бог

„ Пожелавам на всички хора да имат една доста мощна религия в Бог, повече очакване в Божия промисъл. Никога да не не помнят, че ние сме православни християни. Че вярата в Бога постоянно ни е крепяла и постоянно ни е давала вяра за един по-добър живот”. Това показа пред TrafficNews по случай Великденските празници отец Мирослав, който служи в храма " Св.св. Кузма и Дамян " в пловдивското село Белащица. Той си пожела също да не се вглеждаме толкоз в нещата, които ни разделят, защото в последните години хората доста са се отчуждили.





И тази година отец Мирослав посреща Великден в храма дружно с вярващите от селото. На всеки по-голям празник тук идват и дечицата от локалното учебно заведение " Пенчо Славейков ", които обличат костюми и разиграва разнообразни древен сюжети. Всичко за Християнството научават в часовете по вяра в проведения от учителката им Дани Петкова клуб „ Християнски ценности”. А отец Мирослав, клисарката баба Вили и хората, служещи в църквата, ги посрещат с доста обич. „ По този метод се съхраняват нашите обичаи, нашата религия и резервираме това, което сме били”, безапелационен е той.



Храмът е издигнат през далечната 1881 година За всички тези години е обновяван непрекъснато. Хората от Белащица непрекъснато вземат участие в благоустройството и разширението, а също и в самия църковен живот.

Баба Вили е щастлива, че в шестте години, откогато е клисарка, е изработен главен ремонт на иконите и стенописите. „ Много остарял, уважаван и почитан храм. На всички празници дечицата са тук. Много курбани се варят в нашата околност. Имаме 5-6 параклиса. Миряните са много вярващи”, показва дамата.

И тя, и отец Мирослав си пожелават това да се случва на повече места в страната. „ Надяваме се повече хора да посещават църковните храмове и служби. И да имат вяра и вяра”, добавя свещеникът.







Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР