Пожарнирари преградиха със специални бонови заграждения разлива на нафта в

...
Пожарнирари преградиха със специални бонови заграждения разлива на нафта в
Коментари Харесай

Разливът в р. Ахелой спрян на 400 метра от морето

Пожарнирари заградиха със специфични бонови заграждения разлива на нафта в р. Ахелой, с цел да не стигне по течението й до морето. Предполага се, че дизелът е изминал от утайката на празни варели или туби, мити или изхвърлени в реката край курортното населено място, за което " 24 часа " пръв заяви.

Разливът е на повърхност от 120 кв. м. и е локализиран на близо 400 метра от устието на реката. Миризмата на нафта се усещаше мощно по брега й, в това число и от колите по пътя Бургас-Слънчев бряг. Разливът е покрай къмпинга и новината тормози летовниците, че ще замърси плажа, само че бе овладян в точния момент. Сигналът за замърсяването бе подаден от кмета на Ахелой Иван Георгиев.

" Няма да позволим нафтата да стигне до морето ", съобщи шефката на екоинспекцията Тонка Атанасова. И отхвърли разливът да е бил провокиран от близката бензиностанция, пробив на тръби също не бил засечен.

Според нея най-вероятно дизелът е попаднал в реката от измиването на варели или туби от безсъвестен жител. До публицистичното привършване на броя не бе открито кой е замърсителят на реката.

Събраното количество нафта от образувалия се тъничък филм на повърхността на водата бе изпомпено от ВиК.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР