Пожарникарка стана писателка, за да спасява повече детски животи. Самата

...
Пожарникарка стана писателка, за да спасява повече детски животи. Самата
Коментари Харесай

Пожарникарка пише книги, за да спасява детски животи

Пожарникарка стана писателка, с цел да избавя повече детски животи. Самата тя е млада майка, която претърпява ужаса от преждевременното раждане и неналичието на съвременна инсталация за недоносените бебета. Тя споделя историята си в книга, с цел да събере пари за възобновяване на неонаталогиите в страната.

Детската фантазия на Десислава Николова е била да бъде преподавател. Пред черната дъска обаче тя избира пагоните. И влиза в територия, непокътната най-вече за мъжете.

,,Абсолютно всеки ме посъветва, че това не е място за дами. Изборът беше предизвикателство. Аз обичам провокациите, обичам забавните и другите неща. Всъщност единствено пет дами одобряват пожарникарки от цялата страна. Конкуренцията е доста голяма'', споделя Десислава.

,,Бият звънците, спускаме се по пилона, обличаме се доста бързо, за една минута би трябвало да сме напуснали обекта. Тази специалност носи задоволеност и горделивост. Когато спасяваш човешки животи и помагаш на хората да спасиш тяхното имущество, просто щастието е безгранично и неописуемо'', споделя тя. Щом прегръща първото си дете обаче Десислава схваща, че желае да избавя човешки животи и без да е нужно да гаси пламъци.

,,През моята бременност през осмия месец получих мощни контракции и се наложи да вляза в болница за задържане. Тогава осъзнах, че е доста значимо децата да се родят на термина, а в случай че са преждемвременно родени - да има техника, в която да доразвият органчетата си, с цел да се развият като пълноценни персони. И че в действителност ситуацията в лечебните заведения в страната е извънредно критично'', споделя тя.

Така младата пожарникарка поеме ново предизвикателство. А с това и нова специалност - на публицист. Личните си трепети и страхове по време на бременността и майчинството Десислава споделя в книгата си "Щастлива и красива бременност като моята ".

,,Реших, че мога да имам своя принос. Поне мъничко да подобря положението в лечебните заведения в страната. Книгата въодушевява майките, успокоява ги, дава им хрумвания да опитат някакви нови неща, обикновени и напълно простички'', разкрива авторката. А парите от всяка закупена книга отиват за идеята ѝ - "Подари благополучие ".

,,От момента, в който стартира да се продава книгата, още на първата година, съумях да закупя първия кувьоз за Червен бряг. След това подарих кислородни бутилки на разградската болница, тъй като те си имаха кувьоз, само че без кислородни бутилки - това е като кола без гуми. Даренията, които бяха за Горна Оряховица и за Гоце Делчев са два транспортни кувьоза'', споделя още Десислава.

Следващата ѝ спирка е болничното заведение в Кюстендил. От през днешния ден там ще имат ново термо легло и две кислородни палатки. До момента дарената техника е на стойност над 150 000 лв.. Съвсем скоро предстоят и дарения в още две лечебни заведения - в Хасково и в Благоевград. С останалите последни бройки от книгата си Десислава се надява да успее да "подари благополучие " на майките и в други лечебни заведения в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР