Пожарникарите в Румъния са се намесили през последните 24 часа

...
Пожарникарите в Румъния са се намесили през последните 24 часа
Коментари Харесай

Проливни дъждове в Румъния доведоха до наводнения и евакуация на хора

Пожарникарите в Румъния са се намесили през последните 24 часа в 56 обитаеми места в 19 окръга и столицата Букурещ за премахване на следствията от изобилните дъждове и мощния вятър, оповестява " Аджерпрес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Уточнява се, че в събота (17 юни) и през нощта пожарникарите са отстранили водата от 47 къщи, две пространства на стопански оператори, две изби на публични институции, 202 двора, пет пристройки, 46 изби и 5 улици.

Същевременно поради мощния вятър се е наложила намесата на екипи за унищожаване на 11 дървета, които са развалили четири автомобила и покрива на една къща.

 И Северна Гърция е съществено наранена от поройни дъждове И Северна Гърция е съществено наранена от поройни дъждове

В три окръга (Горж, Долж и Караш-Северени) са били евакуирани превантивно 107 души от пет обитаеми места. По-късно всички те са се върнали в жилищата си.

Поради струпване на вода и наноси, както и паднали дървета, краткотрайно е било затруднено придвижването по четири национални и пет окръжни пътя.

Тази заран министър-председателят Марчел Чолаку свика Националния комитет за изключителни обстановки за одобрение на незабавни ограничения в поддръжка на засегнатите от наводненията в окръг Долж.

След съвещанието беше обявено, че хората, наранени от наводненията в село Гречещ, окръг Долж, ще получат незабавна помощ, състояща се от хранителни артикули под формата на консерви, както и бутилки с минерална вода.

" Заставаме до хората, които имат потребност от нашата поддръжка. В контакт сме с локалните управляващи, с цел да предоставим цялата нужна поддръжка на хората, наранени от наводненията ", съобщи министър председателят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР