Пожарникари спасиха живота на дете в Пловдив, съобщиха от пожарната

...
Пожарникари спасиха живота на дете в Пловдив, съобщиха от пожарната
Коментари Харесай

История за доброто: Пожарникари спасиха живота на 15-годишно момче в Пловдив

Пожарникари избавиха живота на дете в Пловдив, оповестиха от пожарната в града.

Развълнувана и безпределно признателна от героичната постъпка на пловдивски огнеборци и спасители, майката на 15-годишно момче от Пловдив, благодари на екипа, оказал помощ на сина ѝ.
 Регионална дирекция
На 27 юли, момчето и негов другар излезли на разходка на Младежки рид, само че подбуден от любознание, единият от младежите влезнал в скален тунел покрай детската железница.

Пред входа му имало насъбрани боклуци. Младежът извън решил да запалили с тях огън. Последвало обаче мощно задимяване и момчето, което било вътре в тунела, почнало да се задушава . Едва тогава младежите си дали сметка, че сякаш " почтената задявка " може да приключи съдбовно.
 Регионална дирекция
Веднага след подаване на сигнал в Оперативния център на пожарната - към мястото били изпратени два екипа - спасители и огнеборци. Свикнали на извънредно високите равнища на стрес в работата, те работили незабавно.

На момента намерили междина и подали избавителна маска с живителни глътки въздух на момчето, като съвсем в това време подхванали акция по изваждането му от тунела, дълъг близо тридесетина метра.
 Регионална дирекция
Работата на спасителите била затруднена от скалистия терен и острите каменни ръбове. Историята приключва с благополучен край, а мйката изрича признателност към спасителите.  " Благодаря на огнеборците, които избавиха живота на сина ми! ", споделя Зорница Маринова.

Благодарност за сътрудниците огнеборци:

Августин Занчев,
Тодор Георгиев
Ивайло Бозев,
на спасителите от бранш СОД:
Васил Жухов, Васил Стефанов, Кольо Кацаров и Красимир Добранов
и несъмнено на скъпата координационна рабата на ст. инсп. Веселин Брадистилов - началкик на група " Оперативен център ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР