Пожарникари, служители на културни ведомства и представители на Съюза на

...
Пожарникари, служители на културни ведомства и представители на Съюза на
Коментари Харесай

Протестират културни ведомства, транспортни служители и пожарникари

Пожарникари, чиновници на културни ведомства и представители на Съюза на транспортните синдикати към КНСБ стачкуват против заложените средства за тях в бюджета за тази година, както и неналичието на повишение на заплатите им, заяви Българска национална телевизия.

" Знаете, инфлацията изяжда част от приходите и това по никакъв метод не е планувано в актуализирането на огромните служби и то освен в областта на културата, на пожарната и в бранш сигурност, а и във всичките държавни бюджетни структури в България ", съобщи ръководителят на протестния комитет на КНСБ Тодор Капитанов.

" Промяна би трябвало да има. Конкретно за Министерство на вътрешните работи беше декларирано - " пари против промяна ". Реформа елементарните чиновници не могат да създадат ", сподели Станимир Миланов, член на УС на Синдиката на пожарникарите и спасителите " Огнеборец ".

" 800 - 849 лева за експерти от ранга на реставратори на международно равнище. Те работят със същите творби на изкуството, както нашите сътрудници в Лувъра ", съобщи Мариела Маламатенова, организатор в Националната изложба.

В коридорите на Народното събрание министър председателят Кирил Петков удостовери позицията си, че покачване на заплатите в държавните браншове се чака да има в средата на годината след актуализацията на бюджета и след нужните промени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР