Пожарите в селата Петрово и Голешево още вчера бяха локализирани

...
Пожарите в селата Петрово и Голешево още вчера бяха локализирани
Коментари Харесай

Пожарът от Република Северна Македония, който стигна до границата ни, е пресечен

Пожарите в селата Петрово и Голешево още през вчерашния ден бяха локализирани от всички страни, като към този миг те са изцяло угасени. Екипи на пожарната са дежурили през цялата нощ, а горски чиновници от рано сутринта започнаха да идват, с цел да патрулират и обхождат региона.
Днес се чака тук да дойдат и военните, които при потребност да оказват помощ.

Хората тук се надяват да няма вятър, а да има дъжд, който тотално да потуши пушеците и обгорената земя. Вчера хората бяха евакуирани, тъй като пожарът стигна съвсем до къщите им, само че с помощта на работата на чиновниците пожарът не стигна до такава степен.

Хората към този момент са си по къщите и обстановката се възстановява. Екипи от Сандански оказват помощ с храна и вода и през вчерашния ден, и през днешния ден на пожарникарите и горските слжители.

Относно пожара по границата със Република Северна Македония, към сегашния миг по информация на регионалния шеф на Благоевград Николай Шушков заплаха за нашата страна няма, защото през вчерашния ден той е бил кръстосан. Но въпреки всичко обходите по границата не престават.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР