Пожарът, взел 64 жертви в търговския център "Зимна вишна" в

...
Пожарът, взел 64 жертви в търговския център "Зимна вишна" в
Коментари Харесай

Пожарът в търговския център в Кемерово тръгнал от игрален комплекс

Пожарът, взел 64 жертви в комерсиалния център "Зимна вишна " в съветския град Кемерово, е тръгнал от игрален комплекс на четвъртия етаж, заяви за ТАСС осведомен източник.

Той разясни, че пожарът е зародил при трапа с дунапренени кубчета, заради което помещението се изпълнило с пушек за минути. Вентилационната система не се изключила, заради което огънят се популяризирал доста бързо.

Образувано е дело за причиняване на гибел по немарливост и за нарушение на условията за противопожарна сигурност.

Задържани са петима души, в това число арендаторът на помещението, в което по предварителни данни е горящ пожарът, шефът на ръководещата компания, обслужваща комерсиалния център, и чиновник на частната охранителна компания, който изключил алармената система за пожар.

Утре управляващите стартират инспекция на частните охранителни компании във всички търговски центрове в Русия и други обекти, посещавани от доста хора.

Районен съд в Кемерово удължи на три денонощия периода на задържане на третия задържан по отношение на делото - Игор Полозиненко, шеф на компанията, която отговаряла за пожарната сигнализация в търговски център.

По-рано беше продължен на 72 часа срокът на задържане на техническия шеф на компанията притежател на "Зимна вишна " Георгий Соболев и на арендатора на търговско-развлекателния център Надежда Судьонок.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР