Пожарът в Рила е локализиран. Работата на терен продължи през

...
Пожарът в Рила е локализиран. Работата на терен продължи през
Коментари Харесай

ПОЖАР В РИЛА: Запали се борова гора в труднодостъпна местност

Пожарът в Рила е локализиран. Работата на терен продължи през цялата нощ. Огънят пламна в борова гора в труднодостъпна околност край Сапарева баня.
През цялата нощ дежурни чиновници от Горско стопанство Дупница и противопожарната работа в Кюстендил останаха на мястото на пожара, с цел да наблюдават за вероятно разпалване.> „ Вътре има огнища, които още горят, само че ние сме изпратили екипи от прилежащи стопанства, които се надяваме в днешния ден да потушим дефинитивно пожара, само че ситуацията, както следим, не е доста удобна с този вятър, само че се надявам да се оправим със обстановката ”, сподели Атанас Диманков, шеф на ДГС Дупница.
Мястото на пожара е доста мъчно налично. Дотам се стига за час и половина единствено с високопроходима техника, което основава редица проблеми. /> „ Има изострен дефицит на вода за гасене на пожара, тъй като единствено високопроходими коли могат да доближат до мястото, което е високо в планината и извънредно труднодостъпно. Направили сме нужната организация за обезпечаване на вода за гасене и на питейна вода и на доброволците ”, съобщи Калин Гелев, кмет на община Сапарева баня.

Пожарът е низов и с помощта на това към 50 чиновници късно нощес са съумели да го лимитират.

„ Изключително ефикасни се оказаха машините за напръскване на лозя. Тези 18-20-литрови, които хвърляйки пръст върху периферията и овлажнявайки пръста, доста по-лесно се лимитира пожарът. Една немалка част от доброволците имаха предпочитание да влизат в ядрото на пожара, което е неразрешено, само че съумяха да ги убедят и обхождаха по периферията всички доброволци, да не влизат в ядрото на пожара ”, сподели Калин Гелев.
Днес екип от следователи се качиха към мястото на пожара, те ще би трябвало да открият какви са аргументите за него и има ли отговорни за експлоадирането му.
Народоосвободителна въстаническа армия ТВ>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР