Пожарът в община Асеновград е локализиран и в голяма степен

...
Пожарът в община Асеновград е локализиран и в голяма степен
Коментари Харесай

ВВС: Пожарът в община Асеновград е локализиран и в голяма степен овладян

Пожарът в община Асеновград е локализиран и в огромна степен овладян. Това оповестиха в от Военновъздушните сили (ВВС), представени от Българска телеграфна агенция.

„ И през днешния ден, сутринта, по искане на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", вертолети Ми-17 и Кугар с екипажи от 24-та авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили, излетяха от авиобазата, с цел да се включат в потушаването на огромен горски пожар в региона на с. Добростан, област Пловдив.

Общо в продължение на към 11 часа, екипажите на вертолетите, при извънредно рискови условия на високи температури, гъсто задимяване, гръбен вятър, мощна турболенция и кръстосан релеф, използваха за гасенето на пожара почти 105 тона вода.

В следобедните часове се наложи евакуацията на жителите на две свиленградски села - Варник и Маточина, което е на българо-турската граница, поради пожар.

От Министерство на вътрешните работи по-късно изпратиха известие до медиите, в което осведомят, че сигнал за зародилия пожар в региона на с. Филипово, община Тополовград, е получен към 11:00 часа, като няколко часа по-късно, заради мощния вятър горенето се е трансферирало и към землищата и на селата Варник, Присадец и Маточина.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР