Пожарът на сметището край Дупница отново се разгоря. Огънят пламна

...
Пожарът на сметището край Дупница отново се разгоря. Огънят пламна
Коментари Харесай

Все още тлее пожарът на сметището край Дупница

Пожарът на сметището край Дупница още веднъж се разгоря. Огънят пламна в петък и макар, че беше сподавен, сметището продължава да тлее и до този миг.

Гъсти облаци пушек не престават да обгръщат региона. Заради посоката напразно димът се движи най-често към с. Джерман. Най-вероятната причина за пожара е самозапалване.

" В резултат на гниенето на битовите боклуци се получава сметищен газ. Когато не се уплътнява добре отпадъка, се получават едни язви, в които се събира този газ и високата температура може във всеки един миг да провокира запалване, да провокира пожар ", изясни Ели Подгорска, шеф на Дирекция " Околна среда и превоз " - Дупница.

15 пожара породиха през вчерашния ден на територията на област Благоевград, като два от тях предизвикаха по-големи вреди.

Единият от тях бе в Кресна, където изцяло изгоря склад за фураж и зеленчуци. Огнената буря е обхванала към 500 квадратни метра в региона на железопътната гара. Пожарникари са се борили с пламъците над 5 часа, с цел да спасят втория склад, където са се съхранявали разнообразни торове, строителни материали и амониева селитра. По първична информация пожарът е тръгнал от електрическо табло.

Другият огромен пожар бе край с. Бучино, където изгоряха към 80 декара житни посеви, трактор и един автомобил. Огънят е сподавен още нощес, само че занапред следва да бъде изяснена точната повърхност на изгорелите земи и вреди. Ще бъде изработен обстоен оглед на мястото, с цел да се уточнят аргументите за пожара.

Репортер: Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР