Пожарът, избухнал на ферибота Юрофери Олимпия“ рано тази сутрин край

...
Пожарът, избухнал на ферибота Юрофери Олимпия“ рано тази сутрин край
Коментари Харесай

Пожарът на кораба още гори, 11 души са в неизвестност

Пожарът, избухнал на ферибота „ Юрофери Олимпия “ рано тази заран край гръцкия остров Корфу, към момента не е сподавен, заяви Българска телеграфна агенция.

В региона на случая има транспортен съд с пожарни коли на борда, които непрекъснато обливат горящия ферибот с вода, оповестява електронното издание на гръцкия в. “Прото тематика “. Помощ оказват и три хеликоптера.

11 души се водят неопределеност, а други двама, единият от които българин, са блокирани в гараж на борда на ферибота. На кораба е имало общо 290 души дружно с екипажа.

Ръководителят на избавителния екип Йоргос Гликофридис съобщи, че пушекът, който се издига от кораба, е доста гъст.

Отделна интервенция се организира във водата за търсене на пасажери, които са в неопределеност.

„ Юрофери Олимпия “ е отплавал в 1:30 ч. през нощта от пристанището в Игуменица с дестинация Италия. Данните за пожар са подадени в 4:18 ч. Обявена е евакуация на пасажерите, която е почнала в 5:14 година

Евакуираните жители са били превозени на остров Корфу.

Собственикът на ферибота твърди, че пожарът е зародил в гараж на борда, като екипажът е реагирал навреме и е почнал да го гаси, а капитанът е  подал известие към италианските и гръцките управляващи и решил да изтегля плавателния съд.

Екипажът на „ Юрофери Олимпия “ е от гръцки и италиански жители, а плавателният съд е превозвал 32 транспортни средства. Фериботът е плавал под флага на Италия от 1995 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР