Пожар в подстанция на ЕРМ Запад спря електрозахранването в части

...
Пожар в подстанция на ЕРМ Запад спря електрозахранването в части
Коментари Харесай

Заради авария: Част от София остана без ток

Пожар в подстанция на ЕРМ Запад спря електрозахранването в елементи на няколко софийски квартала минути преди 20 часа. От енергоразпределителното сдружение прецизираха,, че става въпрос за „ Красно село ”, „ Борово ”, „ Хиподрума ” и „ Белите брези ”.
Екипите на ЕРМ Запад и пожарната са на терен, твърдят от сдружението. Очаква се електрозахранването да бъде възобновено най-късно до 21.45 ч. Причините за повредата се обясняват. От Министерство на вътрешните работи обаче прецизираха, че евентуалната причина е запалване на кабели поради несъразмерната приложимост на електричество.
„ Обстановката на територията на Западна България се усложни през съботния ден вследствие на неприятните метеорологични условия. Ситуацията денем беше динамична, като най-засегнати бяха западните региони на Софийска област, елементи от област Перник, Враца и Видин. Аварийните екипи на ЕРМ Запад са на терен да отстраняват повредите, породени от тежкия сняг, който скъса проводници, счупи изолатори и събори стълбове ”, написа още в известие на енергоразпределителното сдружение.
Народоосвободителна въстаническа армия ТВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР