Пожар унищожи седем къщи в стралджанското село Александрово – две

...
Пожар унищожи седем къщи в стралджанското село Александрово – две
Коментари Харесай

Пожар унищожи седем къщи в стралджанско село

Пожар унищожи седем къщи в стралджанското село Александрово – две от тях обитаеми, останалите пет изоставени. За благополучие, няма потърпевши хора . Към момента обстановката е овладяна, заяви заместник-кметът на община Стралджа Гроздан Иванов. Намерен е заслон на останалите без домове поданици на селото. Необходимо е увеличение на броя на противопожарните коли в службата в Стралджа. Общината прави вероятното за окосяването на публичните тревни площи по селата, само че няма право да влиза в частна благосъстоятелност, сподели още Иванов.

„ Огънят в село Александрово породи към 13:00 часа в понеделник. Три противопожарни автомобила са изпратени на място – два от Стралджа и един от Ямбол. На място сега остава дежурен екип поради заплахата от разгаряне на нови огнища “, сподели за Българска телеграфна агенция началникът на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Ямбол комисар Кольо Гяуров.

Пет пожара подвигнаха на крайник огнеборците в Ямболско. В село Калчево, община Тунджа, още веднъж горяха сухи треви и шубраци в изоставени дворове, както и оранжерийни структури за зеленчукопроизводство. Сухи треви и шубраци са горели също в землищата на селата Победа, Войника и Овчи бунар, сподели още Гяуров.

По думите му в Ямболска област все още рискът от пораждане на пожари е рисково висок поради мощния вятър и сухата тревна растителност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР