Пожар пламна в сградата на Универсалната зала в Скопие. Девет

...
Пожар пламна в сградата на Универсалната зала в Скопие. Девет
Коментари Харесай

Изгорялата Универсална сграда в Скопие е построена от България след силен трус

Пожар пламна в постройката на Универсалната зала в Скопие. Девет противопожарни автомобила гасиха огъня в постройката, която е в ремонт. Пламъците обхванали покривната структура. Залата е известна у нас с това, че е копие на постройката на Софийския цирк, която изгоря през 1983 година Зданието в македонската столица е издигнато от България след пагубното земетресение в Скопие през 1963 година
Прочетете още
" Има напрежение в Северна Македония, тъй като изборите са двойни. По традиция всичко, което се случва, минава през призмата на политически престрелки. Така се случи и с Универсалната зала. От през вчерашния ден оповестяват, че тя е подарък към страната, само че никой не сподели, че построяването на постройката е жест от България към жителите на македонската столица след огромното земетресение през 1963 година ", разяснява пред NovaNews.bg кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Скопие Маринела Величкова.

По нейни думи след земетресението целият град е срутен и страни от целия свят изпращат помощи за възобновяване му. България подарява средства за построяването на Универсалната зала, Румъния подарява за създаване на болница, а пространствата на Градския съд са подарък от Финландия.

" В последните 8 години залата беше оставена на произвола на ориста. Преди към месец стартира нейната реорганизация. Разположена е на доста положително място – в центъра на Скопие, на един от огромните булеварди в града. Пламъците се виждаха отдалеко, а димът задушаваше всички. Хубавото е, че най-малко няма жертви ", изясни Величкова.

Според журналиста част от обещанията на двете съществени партии в страната - Социалдемократическият съюз на Македония и Вътрешна македонска революционна организация – Демократическа партия за македонско национално единение, е след изборите Скопие да има своята нова Универсална постройка.

Величкова разяснява и антибългарската изразителност, която се появява преди вота.

" В предизборната акция България постоянно е участвала и в никакъв случай не е била в ролята на положителния воин ", уточни тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР