Пожар избухна в района на украинска атомната централа Запорожие, която

...
Пожар избухна в района на украинска атомната централа Запорожие, която
Коментари Харесай

Пожар избухна в Запорожката атомна централа в Украйна след обстрел

Пожар избухна в региона на украинска атомната централа Запорожие, която е най-голямата в Европа. От Международната организация за атомна сила обявиха, че няма смяна в радиационния декор. Украински пожарни екипи са съумели да стигнат до централата и към този момент потушават огъня.

От Международната организация за атомна сила обявиха, че главното съоръжение към момента работи. Служител на централата увери, че сигурността е " обезпечена ". Кметът на близкия град Енергодар съобщи, че огънят е вследствие на " непрестанен противников обстрел ". В региона се водят тежки сражения сред локалните сили и съветските войски. Съобщава се и за доста жертви при боевете.

Външният министър на Украйна насочи апел към Русия за неотложно прекъсване на офанзивата против атомната централа. Украинският президент упрекна Русия в нуклеарен гнет.

" Европа би трябвало да се разсъни в този момент. Най-голямата атомна електроцентрала в Европа гори. В момента. Руски танкове стрелят по нуклеарни блокове. Това са танкове, оборудвани с термични изображения, тъй че те знаят къде те стрелят, те се подготвяха за това. Трябва да спрем съветските военни. Незабавно. Кажете на вашите политици, Украйна има 15 нуклеарни блока. Ако има детонация, това е краят на всичко. Краят на Европа. Това е евакуацията на Европа. Само незабавните европейски дейности могат да спрат съветските войски. Предотвратете гибелта на Европа от нуклеарна злополука ", съобщи Володимир Зеленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР