Пожар избухна в горите на остров Сазан в Албания, близо

...
Пожар избухна в горите на остров Сазан в Албания, близо
Коментари Харесай

Пожар на остров в Албания

Пожар избухна в горите на остров Сазан в Албания , покрай Вльора, където огнеборците поставят всички старания за преодоляването му.

Министърът на защитата Нико Пелеши заяви, че от неделя на обяд 61 чиновници, главно от Военноморски сили и въоръжените сили на Сухопътните войски, взаимно с пожарната на Вльора, работят за гасене на огъня на острова.

„ Продължават оптималните старания при извънредно сложни условия, където теренът и растителността затрудняват гасенето на пожара “, разгласи Пелеши в обществените мрежи. Теренът и гъстата растителност са затруднили извънредно намесата на войските , цитира думите му Албанската телеграфна организация.

От Министерството на защитата предизвестяват, че на острова има муниции от намиращата се там дребна военноморска база и съществува действителна заплаха те да се взривят в резултат на пожара.

Битката с пламъците на остров Сазан продължава, благодарение на Военноморска флотилия в Пашалиман и специфични елементи, оповестиха по-рано тази заран управляващите в Албания.

Ситуацията продължава да е сериозна, защото пламъците се популяризират поради вятъра, заяви телевизия Ора Нюз. Броят на военнослужещите, участващи в гасенето на пожара, се е нараснал с членове на Военноморски сили в Пашалиман, членове на специфичните елементи, пожарната от Вльора и доброволци, оповестиха през днешния ден от Министерството на защитата.

Задимяването в региона основава заплаха за престоя в него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР