Пожар избухна на единствената площадка за третиране на строителни отпадъци

...
Пожар избухна на единствената площадка за третиране на строителни отпадъци
Коментари Харесай

Пожар в депо за отпадъци обгази пловдивско село

Пожар избухна на единствената площадка за отнасяне на строителни боклуци в пловдивска област. За малко смогът засегна близкия квартал „ Коматево” и село Първенец. Пушекът се е забелязвал още от пътя край Пазарджик.

По думите на локалните, се е усещала неприятна миризма на изгоряла пластмаса и гума. Подвижната лаборатория на районната екоинспекция обаче не откри отклонения от нормите.
Сухи треви и стърнища горят на Автомагистрала „ Тракия ” Към момента няма задимяване на платното за придвижване и понижаване на видимостта
„ Няма отклонения от естествените данни във връзка с качеството на атмосферния въздух, заплаха за хората няма” сподели Десислава Георгиева, РИОСВ-Пловдив.

Сигналът за пожара е подаден малко след 5 ч. сутринта. Според концесионера на площадката за отнасяне на строителни боклуци – горят останки от остаряло бунище.

„ Не е тенденциозен палеж. Не мога да си го обясня по какъв начин е станало”, разяснява Иван Пенчев, шеф на компанията, стопанисваща площадката за отнасяне на боклуци

По обяд районната ревизия по околната среда и водите затвори площадката до изясняване на аргументите за пожара.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР