Пожар е избухнал вчера вечерта в АЕЦ Ровно“ в Западна

...
Пожар е избухнал вчера вечерта в АЕЦ Ровно“ в Западна
Коментари Харесай

Малък пожар избухнал в украинска АЕЦ

Пожар е избухнал през вчерашния ден вечерта в АЕЦ „ Ровно “ в Западна Украйна и е довел до прекъсване на един от нейните реактори, оповестиха през днешния ден украинските управляващи, представени от Българска телеграфна агенция.  Те твърдят, че равнището на радиация не се е повишило.

Огнената буря в АЕЦ, ситуирана на към 300 км от Киев, е била овладяна за един час. Тя избухнал в електрически трансформатор и е задействал системата за отбрана на реакторите. Трети реактор след това е бил спрян, сподели говорителка на украинската организация за атомна сила Енергоатом. " Нивото на радиация не се е увеличавало ", добави говорителката. Започнало е следствие за аргументите за пожара. „ Според интернационалната подредба на случаите в атомни централи, случилото се в АЕЦ „ Ровно “ е от нулева степен ”, се споделя в изказване на Енергоатом.

АЕЦ „ Ровно “ има четири реактора. Днес Трети реактор продължава да не работи поради подмяната на запалилия се през вчерашния ден електрически трансформатор. В Украйна има четири настоящи АЕЦ с общо 15 реактора. Те доставят към 50 % от електричеството на страната. През 1986 година в Украйна стана най-голямата нуклеарна злополука в историята на нуклеарната енергетика. Тогава при тест се взриви един от реакторите на АЕЦ - Чернобил.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР