Пожар е избухнал в терминал на най-големия руски производител на

...
Пожар е избухнал в терминал на най-големия руски производител на
Коментари Харесай

Украински дронове атакуваха терминал за втечнен газ на Балтийско море

Пожар е избухнал в терминал на най-големия съветски производител на полутечен природен газ " Новатек " на балтийското пристанище Уст-Луга, заяви тази заран губернаторът на Ленинградска област Александър Дрозденко, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Няма потърпевши вследствие на пожара в терминала на " Новатек " в пристанището Уст-Луга. Персоналът беше евакуиран ", написа Дрозденко в Телеграм. Той не уточни аргументите за пожара на пристанището, което е ситуирано в съветската част на Финския залив.

Според съветската осведомителна организация " Шот " в региона са се чули няколко детонации. Руското електронно издание " Фонтанка " написа, че преди да бъде обявено за пожара, локални поданици са забелязали най-малко два дрона, които летят към Санкт Петербург.

" Украински дронове нападнаха през нощта региона на пристанището в Уст-Луга (Ленинградска област) ", удостоверяват съветски военни блогъри в Телеграм.



" Газовият терминал и заводът на " Новатек ", ситуирани в крайбрежната зона, бяха атакувани от БЛА. По време на удара в пристанището са били няколко танкера. В резултат на детонацията една от цистерните се е запалила. Пожарът към този момент е локализиран ", гласи информацията.

В петък безпилотен аероплан нападна петролен склад в граничещия с Украйна западна съветска Брянска област. Ден по-рано бе атакуван и съветски петролен терминал в Балтийско море.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР