Пожар е избухнал в руската петролна рафинерия в Новошахтинск. Тя

...
Пожар е избухнал в руската петролна рафинерия в Новошахтинск. Тя
Коментари Харесай

Пожар избухна в руска петролна рафинерия ВИДЕО

Пожар е избухнал в съветската петролна рафинерия в Новошахтинск. Тя се намира единствено на 8 километра от границата с Украйна. Огънят е зародил, откакто са били видяни към нея да се доближават дронове, заяви ТАСС, като се базира на локалните управляващи.

На фрагменти в обществените мрежи се вижда по какъв начин дрон лети към обекта, преди да възникне огромен пламък и да се извие черен пушек над част от рафинерията.

ТАСС се базира на неидентифициран източник от локалните управляващи, съгласно който са били видяни два украински безпилотни летателни апарата. Единият се е врязал в топлообменник и е провокирал детонация и пожар, а другият е отлетял.

Регионалният шеф Василий Голубев заяви в обществените мрежи, че нефтената рафинерия е прекратила активността си след удар, нанесен от безпилотен аероплан. Той сподели, че във вакуумната апаратура на рафинерията е зародил пожар, а на територията на рафинерията са открити фрагменти от два дрона.

Говорители на съветската рафинерия не бяха открити за неотложен коментар, означи Ройтерс. Местната работа за незабавна помощ заяви, че пожарът е сподавен.

Няма потърпевши хора в рафинерията, която е с годишен индустриален потенциал до 7,5 милиона тона.

Ройтерс припомня, че петролната рафинерия е една от дребното, издигнати в Русия през последните десетилетия, като тя стартира активността си през 2009 година.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР