Пожар е избухнал снощи в борова гора край първомайското село

...
Пожар е избухнал снощи в борова гора край първомайското село
Коментари Харесай

Напълно локализиран е горският пожар край първомайското село Искра

Пожар е избухнал нощес в борова гора край първомайското село Искра, все още той е локализиран изцяло. Гасенето обаче ще продължи до обяд, а на мястото, за наблюдаване ще остане дежурен екип. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на Районната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (РДПБЗН) в Пловдив.

Снощи на място са се отзовали седем противопожарни екипа от разнообразни служби на дирекцията. В гасенето са взели участие над 60 души - пожарникари, доброволци от Доброволческо формирование " Мейдей ", " Пловдив 112 ", горски служащи, както и доста локални поданици, а погасителните дейности не престават към този момент 16 часа. На терен към момента са седем екипа от пловдивските пожарни служби, показаха от РДПБЗН.

От пресцентъра допълниха, че огнеборци от Пловдив дават дежурство и в Хасково, а Областната дирекция е изпитала усложнение с множеството пожари през последните няколко дни. За миналите 48 часа на територията на Пловдивска област са получени сигнали за 59 катастрофи, а потушените пожари са 42. В нито едно от произшествията няма потърпевши хора.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР