Пожълтяването и окапването на листата е сред най-големите страхове за

...
Пожълтяването и окапването на листата е сред най-големите страхове за
Коментари Харесай

Ако започнат да ви съхнат листата на доматите, не чакайте, а направете ТОВА

Пожълтяването и окапването на листата е измежду най-големите страхове за всеки един градинар. Това е симптом, че растението има заболяване и би трябвало неотложно да се вземат ограничения. В противоположен случай реколтата изрично няма да оправдае вложените труд, време и старания.

Самото пожълтяване на листата може и да е напълно обикновено, защото в един миг настава фаза на физиологично остаряване на растението. В подобен случай няма защо толкоз да се тревожите.

Пожълтяването на листата може да се окаже сериозен проблем, в случай че то обгръща освен старите листа, само че и по-младите. Тогава би трябвало да предприемете светкавични ограничения. Това събитие най-често е в следствие от почвата, върху която биват отглеждани доматите. Ако тя е песъчлива, в случай че има прекалено много бурен към растенията, в случай че водният режим е неверен е допустимо да станете очевидци на сходно окапване на листата.

Това, което можете да извършите, е да се замислите за самото поливане. То е пиедестал при развъждането на всевъзможни зеленчуци, в това число и при доматите. Нужно е да се поддържа идентична почвена мокрота. От основна нужда е да се редуват интервалите на засушаване с такива на изобилна мокрота.

За предпочитане е да подхраните зеленчуците с натурални средства. Можете сами да си приготвите тор, вместо това да купувате от магазина подготвена химия.

В интернет ще откриете безчет предписания за това по какъв начин сами в домашни условия да приготвите тор за доматите, като включвате само натурални артикули.

Много е значимо да знаете, че в случай че сте оставили доматите дълго време без вода и в идващия миг ги полеете щедро, допустимо е листата да стартират да подгарят и да окапват. Имайте поради, че плодовете бързо ще пораснат, само че най-вероятно ще се напукат.

Грижете се за зеленчуците в личната си градина. Поливайте ги постоянно, пръскайте ги с натурална тор и не им позволявайте да умират.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР