Поискахме информация от всички съдилища за дела, свързани с Мартин

...
Поискахме информация от всички съдилища за дела, свързани с Мартин
Коментари Харесай

Олга Керелска от ВСС: Магистрати са знаели, че техни колеги общуват с Мартин Божанов


Поискахме информация от всички съдилища за каузи, свързани с Мартин Божанов. Дали е бил просител, упрекнат или даже очевидец. Питахме и за смяната на ЕГН-то му. Това сподели пред Би Ти Ви членската на Съдийката гилдия на Висш съдебен съвет Олга Керелска. Тя е част от комисията в органа, проверяваща активността на Божанов.

От постъпилите данни ставало ясно, че има и съдилища, в които въобще не се появява името на Божанов. Това има значение за внушението, че той е бил извънредно авторитетна фигура в цялата правосъдна система, сподели Керелска.

В груповите нещата се знаят, само че мъчно изникват нескрито, отговори тя на питане знаели ли са магистрати за Божанов и че въздейства на техни сътрудници.

От чуването на краткотрайния основен прокурор Борислав Сарафов Керелска не научила нищо. Обмисляло се да го викат още веднъж. Тя уточни, че единствено очевидецът, сменил показанията си, че Сарафов е вземал пари от Пепи Еврото, може да каже за какво ги е отдръпнал. Официално той е обяснил, че е бил заставен от някогашния основен прокурор Иван Гешев да излъже по този начин. Керелскс уточни, че е добре Сарафов краткотрайно да се отдръпна от поста, с цел да се разбере дали е имал общо с Еврото.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР