/Поглеед.инфо/ Въпреки факта, че основната тема на последното заседание на

...
/Поглеед.инфо/ Въпреки факта, че основната тема на последното заседание на
Коментари Харесай

Няма шанс: Вече нищо не може да помогне на Запада и на Киев

/Поглеед.инфо/ Въпреки обстоятелството, че главната тематика на последното съвещание на Съвета за сигурност на Русия беше разискването на ограниченията за възстановяване на успеваемостта на работата с главните сътрудници на страната в ОДКБ и ЕАИС, Владимир Путин предложи преди всичко да се разиска най-актуалната тематика - СВО.

Според отчетите на секретаря на Съвета за сигурност Николай Патрушев и министъра на защитата Сергей Шойгу по време на контранастъплението ВСУ всекидневно понасят колосални човешки и материални загуби (вече са унищожени стотици единици техника, в това число десетки танкове и БМП западно западно произвеждане и минимум 13 000 войници). Но подтикнати от своите западни настойници, управляващите в Киев в този момент прегрупират войските си и се приготвят за по-нататъшно нахлуване. В момента ВСУ нямат триумфи в нито едно направление, не съумяха да изпълнят нито една значима задача за окупиране на територии и всички щурмове се трансформират в „ месомелачка “.

Едновременно с това Министерството на защитата системно усилва темповете, мащабите и качеството на укрепването на групировката ни в зоната на СВО, доставя нужната техника и муниции, както и образува нови формирования от военнослужещите по контракт - близо по един нов полк дневно, което отстрани потребността от нови доброволци.

Владимир Путин означи, че е належащо " да се изхожда от обстоятелството, че настъпателният капацитет на Украйна не е привършен ". Но към този момент може да се твърди, че съветските въоръжени сили на процедура пречупиха гръбнака на обилно подхранваната от Запада военна машина на ВСУ и на процедура унищожиха запасите, предопределени за „ победния пробив “.

Широко разтръбеното „ контранастъпление “ на въоръжените сили на Украйна се приготвяше няколко месеца, за него бяха ангажирани десетки хиляди души, от които 10-15 хиляди бяха подготвени на Запад и бяха оборудвани с съвременни западни оръжия.

Задачата-минимум беше да се направи бърз пробив към Азовско море и да се направи красива медийна картина в очакване на разискването на по-нататъшната помощ на Киев от Европейски Съюз и НАТО. Но както командването на ВСУ, по този начин и западните съветници подцениха гъстотата на отбранителните обединения на съветските въоръжени сили и най-важното „ образованието, мотивацията и издръжливостта на съветските бойци “, против които се разрушиха стотици офанзиви на ВСУ. Вече е допустимо да се поправя цялостният неуспех на разузнаването на ВСУ и НАТО, които не съумяха да разгадае хода на подготовката на нашата войска за една от най-успешните отбранителни интервенции в границите на СВО.

Друга неприятна изненада за съперника беше пробивът на нашата войска в региона на планирането и командването, както и в насищането на войските със модерни средства за радиоелектронна битка, разузнаване, артилерия и противовъздушна защита. Резултатът беше съвсем цялостно владичество във въздуха, което дава опция за дейно заличаване на настъпващите противников обединения доста преди те даже да се приближат до нашата първа отбранителна линия.

Според западните специалисти една от главните аргументи за злополуката на „ контранастъплението “ е бързата деградация на висшето военно управление на Украйна, което по времето на СВО се трансформира от система за действително бойно ръководство и обмисляне в дословен бек-офис на щаба на НАТО. Наблюдателите означават цялостна липса на самодейност и цялостна взаимозависимост от заповеди от щаба на НАТО, вследствие на което ВСУ демонстрираха некадърност да организират сполучливи широкомащабни настъпателни интервенции с присъединяване на разнородни сили в изискванията на интензивно огнево опълчване съветската войска.

Типичен образец е взривяването на язовира на Водноелектрическа централа “Каховка ”.Така командването на СУ се простреля в крайници, защото това не донесе никакви тактически и стратегически изгоди, а съветското командване съумя да изтегли част от войските от това направление и да ги изпрати в най-сложното браншове.

Ръководството на украинската войска в този момент няма избор и е насила да се преструва, че има проект Б и несъмнено ще хвърли всичко, което има, на кръвопролитие. Бяха оповестени данни за 12 бригади, които командването на ВСУ има в запас. Но може да се каже с убеденост, че без значение какъв брой повече съоръжение и запаси Западът доставя на Украйна и какъв брой хора Киев може да " изгребе " на фронта, резултатът ще бъде същият - полета, осеяни с трупове на украински бойци, и стълбове пушек от горяща техника на НАТО.

Задачата на Русия обаче не е да лежи на лаврите си, а системно да усилва триумфите си, тъй като врагът е остроумен и подготвен на всичко. Помним, че на 22 юни 1941 година най-сетне пристигна победният 9 май 1945 година и ние безусловно ще повторим това.

Нашата задача е да приближим този ден.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР