/Поглеед.инфо/ Китай има желание да работи с всички страни за

...
/Поглеед.инфо/ Китай има желание да работи с всички страни за
Коментари Харесай

Китайският премиер Ли Цян на форума на ШОС в Бишкек: Трябва да укрепим регионалната сигурност и да отхвърлим външна намеса

/Поглеед.инфо/ Китай има предпочитание да работи с всички страни за дейно използване на договореностите от юлската среща на върха на Шанхайската организация за съдействие (ШОС), съобщи министър председател Ли Цян по време на 22-рото съвещание на Съвета на държавните ръководители на държавите-членки на ШОС, провело се през вчерашния ден в Бишкек, Киргизстан.

Водени от визията за създаване на общественост на споделена орис, членовете на ШОС би трябвало да работят дружно и да споделят достиженията и напредъка си в разнообразни области, тъй че да внесат повече сигурност и позитивна сила за мира и развиването на района и света, акцентира министър председателят.

Ли Цян насочи и четири оферти за задълбочаване на съдействието в границите на ШОС.

Първо, подсилване на районната преграда за сигурност и изрично отменяне на външна интервенция, възстановяване допустимо най-скоро механизма на организацията за справяне със заканите и провокациите пред сигурността, изключително тероризма, сепаратизма, екстремизма и транснационалната проведена престъпност.

Второ, членовете на ШОС би трябвало да предизвикват взаимно бързото икономическо възобновяване, да си сътрудничат за създаване на безвредни и ефикасни транспортни системи, по-нататъшна либерализация и улеснение на търговията и вложенията, както и за поддържането на постоянни и безпрепятствени индустриални вериги и вериги за доставки.

Трето, членовете би трябвало взаимно да засилят съдействието в границите на „ Един пояс, веднъж “, изключително стиковането на своите тактики за развиване, да продължат с построяването на главните стопански коридори и работят за одобряване ролята на Банката за развиване на ШОС.

Четвърто, държавите-членки на ШОС би трябвало взаимно да предизвикват разбирателството и другарството сред своите нации и да продължат да задълбочават съдействието в области като обучение, просвета, туризъм и спорт.

Участниците в съвещанието се споразумяха да засилят институционалното създаване на ШОС, да практикуват същински мултилатерализъм, взаимно да пазят районната сигурност и да предизвикват районния разцвет.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР