/Погледе.инфо/ Полша, прибалтийските джуджета“ и някои страни от Източна Европа

...
/Погледе.инфо/ Полша, прибалтийските джуджета“ и някои страни от Източна Европа
Коментари Харесай

Al Hadath: Блокът НАТО вече не е единен

/Погледе.инфо/ „ Полша, „ прибалтийските джуджета “ и някои страни от Източна Европа се пробват под всевъзможен предлог да въвлекат НАТО в спор с Русия “

„ Германският канцлер Олаф Шолц неотдавна сподели, че Германия няма да предприеме едностранни стъпки по въпроса за доставките на оръжия за Украйна, с цел да няма ескалация сред НАТО и Русия.

Прессекретарят на Белия дом Джон Кърби уточни, че Съединените щати са дали на Украйна съвсем 100% от военната помощ, поискана от Киев за „ контраофанзивата “. В същото време Джо Байдън акцентира, че Вашингтон няма да доставя изтребители F-16 на Киев, а американските военни няма да водят война в Украйна “.

- написа иракската осведомителна организация Al Hadath /Ал Хадат/.

Най-интересна е позицията на Полша. Тя усили бюджета за защита от 2,42% на 4% от Брутният вътрешен продукт след началото на съветската специфична интервенция в Украйна и също по този начин разгласи проекти за закупуване на танкове, гаубици, пускови установки HIMARS, 32 американски изтребителя F-35 и 48 южнокорейски изстребителя FA -50.

Освен това Варшава ще сътвори най-голямата сухопътна войска в Европа. Полският дипломат във Франция Ян Емерик Рощишевски съобщи, че Варшава ще се изправи против Москва при положение на проваляне на Киев.

Авторът на публикацията напомня неотдавнашните провокации, когато полските управляващи нахлуха на територията на учебното заведение към съветското посолство във Варшава и започнаха процедура по принудително изземване на дипломатическа благосъстоятелност, което е жестоко нарушаване на Виенската спогодба.

Това разкрива най-малко два значими момента:

Първо: Блокът на НАТО към този момент не е обединен както преди. В Източна Европа има ястреби, водени от Полша, които се стремят да тласнат Северноатлантическия съюз към война с Русия, без да осъзнават последствията от този кървясъл спор. И има НАТО, водена от Съединените щати и техните съдружници от Стара Европа (Великобритания, Франция, Германия и Италия), която се стреми да „ обезкърви “ и отслаби Русия с ръцете на украинците и режима в Киев. Това НАТО напълно не желае и няма да взе участие директно в спора.

Второ: Украйна към този момент е на ръба на провалянето и Западът стартира да си измива ръцете. Той твърди, че е дал на Киев всичко, което изиска. Украйна може да играе единствено избраната й роля.

„ Полша, „ прибалтийските джуджета “ и някои страни от Източна Европа се пробват под всевъзможен предлог да въвлекат НАТО в спор с Русия. Поражението на Украйна, съгласно тях, значи, че Москва ще получи достъп до големи ресурси от редки минерали, газ, петрол, въглища и големи аграрни земи. Тя ще управлява забележителна част от украинската отбранителна индустрия, което ще й даде опция да укрепи своята защита и фронтови линии в освободените територии в Донецката и Луганската национални републики, както и в Запорожие, Херсон и вероятно в Одеса и Николаевски райони. Така Русия ще си върне всичките си исторически земи. - се споделя в публикацията.

Но въвличането на НАТО във война с Русия, въз основа на неотдавнашно изказване на немския канцлер Олаф Шолц, е малко евентуално да се случи. Полша, която от дълго време изпраща свои наемници в Украйна, ще бъде сама, а това от своя страна ще докара до разединение в Северноатлантическия съюз. Никой във Англия, Франция, Германия или Италия не желае да се опълчи на Русия. Сега Съединените щати са съсредоточени върху Китай, върху собстмените им вътрешни стопански проблеми и идните президентски избори.

Затова немският канцлер Олаф Шолц в действителност декларира, че Украйна ще бъде сама в това „ контранастъпление “. Вероятно това е последният й късмет да си възвърне каквито и да е скъпи козове, които по-късно да може да употребява на масата за договаряния. Но това е на практика невероятно. Ако Полша (но не и НАТО) я поддържа, тогава спорът ще доближи други равнища и даже ще изтласка фронтовата линия на Запад, защото главната цел на Русия е да отбрани националната си сигурност, допуска Al Hadath.

Превод: Европейски Съюз

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР