Поглед към наближаващите Великденски празници. Утре е последният работен ден.

...
Поглед към наближаващите Великденски празници. Утре е последният работен ден.
Коментари Харесай

Хиляди полицаи и пожарникари осигуряват безопасността по Великден

Поглед към наближаващите Великденски празници. Утре е последният работен ден. Около 300 хиляди българи се чака да тръгнат на път. Стотици патрули на Пътна полиция ще бъдат ситуирани по пътищата на страната. Хиляди служители на реда ще охраняват църквите и манастирите във Великденската нощ, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Криминалисти поучават да не публикувате информация какъв брой време ще отсъствате от у дома като защитна мярка против крадци.

Най-натоварените пътища се чака да бъдат Благоевград-Кулата, София-Калотина в двете направления, Русе-Хасково и автомагистралите. Само от столицата ще излязат 150 000 автомобила.

гл. инсп. Росен Рапчев, " Пътна полиция " - ГДНП, Министерство на вътрешните работи: Създадена е организация от Министерство на вътрешните работи за интензивно наличие на чиновници от " Пътна полиция " на всичките места, входно-изходни артерии на огромните градове, основните пътища и автомагистралите, на секторите, където има централизация на ПТП-та.
В прохода Владая ще има две ленти за придвижване в посока Перник на 5-и, а на 9-и - две ленти в посока София.

гл. инсп. Росен Рапчев, " Пътна полиция " - ГДНП, Министерство на вътрешните работи: На 5-и от 14-20 ч. ще бъде спряно тежкотоварното придвижване на главните автомагистрали и основни пътища, според заповедта на АПИ. Същото ще се случи и на 9-и.
Около храмовете в нощта на Великден ще има паркинги за колите, а който стопира на пътя - ще бъде глобен.

Полицията ще разположи контролни пунктове към всички църкви и манастири в страната. Полицаите ще ревизират хора в нетрезво положение, използвали опиати и такива с обемни багажи. Полицаите ще правят инспекциите изборно. В София се охраняват 118 храма.
комисар Борислав Муеров, Столична дирекция на вътрешните работи: Ще бъдат включени и оперативни служащи по отношение на огромния пътнико-поток към църковните храмове по линия на джебчийски обири.
Пожарната е проверила 1606 църкви и храмове. Издадени са 232 наставления за безвредна евакуация и противопожарни проекти.

гл. инсп. Стефан Стефанов, Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", Министерство на вътрешните работи: Противопожарни автомобила ще бъдат предислоцирани наоколо до по-големи църковни обекти, храмов е и манастири. 142-ма чиновници на ГДПБЗН ще бъдат дежурни във вечерта на празника.
Всички 23 гранични пункта са в подготвеност да поемат засиления трафик от и към страната.

комисар Румяна Борисова, нач. о-л в Групово дело " Гранична полиция ", Министерство на вътрешните работи: Българските жители, малолетни и малолетни, които имат намерение да пътуват, непридружени от своите родители или единствено от единият родител-български жител, да бъдат снабдени с нужните декларации-съгласие в оригинал от техните родители.
За да се предпазите от кражба в дома, криминалистите поучават да не оставяте отворени порти и прозорци, да не афиширате в обществените мрежи за какъв брой време ще отсъствате и по опция близки хора да следят жилището Ви.

оп. чиновник от о-л " Противодействие на престъпната престъпност ", Столична дирекция на вътрешните работи: Най-честите способи за навлизане в един адрес, един дом - това е посредством взломяване на патрона на входната врата, от време на време се случва и разтрошаване на цялата входна врата. Също по този начин, навлизане през дограма на прозореца или балконска врата.
Именно по празниците домовете ни са най-уязвими, съгласно специалистите.

 За Великден: За Великден: "Пътна полиция " ще следи за водачи използвали алкохол и наркотици​
По време на Великденските празници "Пътна полиция " ще организира профилирани интервенции против водачи използвали алкохол и опиати. Това сподели на брифин...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР