/Поглед.ифо/ Министърът на търговията на Китай Уан Уънтао се срещна

...
/Поглед.ифо/ Министърът на търговията на Китай Уан Уънтао се срещна
Коментари Харесай

Китайският министър на търговията обсъди в Германия сътрудничеството в цифровата икономика, електромобилите и новите енергии

/Поглед.ифо/ Министърът на търговията на Китай Уан Уънтао се срещна предходната седмица с високопоставени представители на бизнеса в Германия за поощряване използването на двустранните стопански и търговски договорености, поддържане стабилността на промишлената верига и веригата за доставки и усилване на съдействието в разнообразни области, като електрическите автомобили и новите сили.

Китай и Германия са взаимнодопълващи се във връзка с световната промишлена верига и веригата за доставки и имат голям капацитет за разширение на съдействието. Според коментатори, двустранните срещи ще засилят в допълнение търговско-индустриалните връзки.

В сряда и четвъртък министър Уан Уънтао се срещна настрана с представители на немския бизнес в Берлин, в това число ръководители от Германската асоциация на машиностроителната промишленост, Германската търговско-промишлена камара, ZEISS Group и TRUMPF, съгласно информация на Министерството на търговията на Китай. Посещението на Уан в Германия е част от обиколката му в Европа.

По време на срещите Уан е изтъкнал, че китайският развой на рационализация ще обезпечи необятен пазар с доста благоприятни условия за съдействие за предприятия от Германия и други страни. Представителите на немския бизнес са изразили твърдата си убеденост в съдействието с Китай, както и готовността за по-нататъшно разширение на търговията, вложенията и изследване на повече благоприятни условия за развиване на китайския пазар.

В сряда Уан Уънтао имаше диалог с Дирк Хилберт, кмет на Дрезден. Двамата дискутираха тематики като задълбочаване на търговията сред районите, поощряване на екологичен и нисковъглероден преход и цифровата промяна и подсилване на съдействието в региона на електрическите автомобили и новите сили.

Същия ден министър Уан се срещна и с Волфганг Шмидт, началник на Федералното канцлерство на Германия. Те се съгласиха да разширят обичайното съдействие, като в същото време употребяват капацитета в нововъзникващи области като нови сили и цифрова стопанска система. Двамата се съгласиха за нуждата от основаването на обективна среда за работа и развиване на китайския и немския бизнес.

Във вторник следобяд Уан Уънтао организира среща в Мюнхен с Маркус Зьодер, министър-председател на Бавария. Те разискаха тематики като разширение на двустранната търговия и вложения, поддържане стабилността на индустриалната верига и веригата за доставки и усилване на зеленото и нисковъглеродно съдействие.

Китай и Германия са значими стопански и търговски сътрудници и техните промишлени вериги и вериги за доставки са надълбоко интегрирани, сподели представител на Министерството на търговията в Пекин през март. 

Джан Сян, професор в Университета за просвета и технологии „ Хуанхъ “, цитира електрическите автомобили като образец. „ Китай е напред в транспортните средства с нови сили и интелигентни свързани транспортни средства, до момента в който Германия е мощна в обичайна технология за произвеждане на коли и прецизната обработка. В региона на електрическите автомобили и транспортните средства с нови сили Китай и Германия имат мощно взаимно допълнение и пространство за съдействие, “ показва той. По думите на Джан Сян, немските производители на коли работят с китайски снабдители и противоположното.



Мениджър на китайски снабдител на LiDAR също показва, че компанията му обслужва международни автомобилни производители, в това число от Германия. „ Китайското произвеждане и научноизследователска и развойна активност на LiDAR, които оказват помощ на транспортното средство „ да усети “ и „ разбере “ заобикалящата го среда, зае световна лидерска позиция. Ако авто производител желае да оборудва своя автомобил със система за самостоятелно шофиране, той не може да избегне усъвършенстваните LiDAR системи и артикули, създадени в Китай “, изяснява той.

През годините китайско-германското икономическо и комерсиално съдействие поддържа първокачествен подтик на развиване, сподели Чън Дзя, самостоятелен анализатор. „ Китай сътвори дълготрайно партньорство за съдействие с водещите промишлености на Германия във високите технологии. Двустранната индустриална индустриална верига е надълбоко интегрирана, изключително във високопрецизната обработка на индустриално съоръжение, елементи и материали “, споделя той. Чън означи също, че сред Китай и Германия е открито дейно разделяне на труда, което води до конкурентоспособност в световната индустриална верига.

Според статистиката на Министерството на търговията на Китай, страната е най-големият търговски сътрудник на Германия в продължение на седем поредни години, а Германия – най-големият търговски сътрудник на Китай в Европа в продължение на 48 поредни години.

Двупосочните вложения доближиха 51,4 милиарда $ през първото тримесечие на тази година. До 2022 година над 5000 немски компании са вложили в Китай и над 2000 китайски компании са оперирали в Германия, демонстрират формалните данни.

Един от последните образци е „ Фолксваген “, която на 18 април разгласи проектите си да влага 10 милиарда евро за основаване на нова компания в Хъфей, провинция Анхуей, с цел да форсира научноизследователската и развойна активност и нововъведенията в интелигентни свързани транспортни средства.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР