Поезията спасява, защото винаги се ражда от някаква рана​ -

...
Поезията спасява, защото винаги се ражда от някаква рана​ -
Коментари Харесай

Поетесата Мария Лалева: Любовта винаги побеждава

Поезията избавя, тъй като постоянно се ражда от някаква рана ​ - дали на създателя, дали е припознал някаква непозната рана или болежка като своя, само че поезията не може да се роди от извънредно щастливи моменти. Това сподели пред поетесата Мария Лалева по време на особено събитие, отдадено на рождения ѝ ден. Заради мотива, от " Книгомания " преиздадоха двете стихосбирки на авторката - " Личен списък " и " Не съм ви ближна " - в лимитирана серия.
И защото Мария има вяра, че стиховете избавят, тя взема решение да подари целия си авторски хонорар от продажбите на " Личен списък " за лекуването на Надежда Огойска , щерка на Маргарита Петкова - редактор на двете стихосбирки на поетесата.

" Да, любовта побеждава постоянно. Ние сме стигнали до такава степен в упованията си за неприятно, че чакаме постоянно по-нормалния процес на нещата да е неприятният, а не положителният. При нас, българите, се е трансформирало в нрав да считаме положителното за премия . Ние сами си провокираме упованията за нещо неприятно, мислейки за него ", описа ни на крайник Мария пред входа на книжарницата, до момента в който феновете ѝ към този момент прииждаха за подписи.

Тя не изиска нищо за персоналния си празник - нито подарък, нито цвете. Вместо това прикани хората, които ще дойдат на срещата, да дарят средства за благотворителната самодейност. " Заедно събрахме 569 лв. за Надежда Огойска, бяха продадени над 100 стихосбирки за един час. Благодаря Ви от цялото си сърце ", написа Мария във Фейсбук по-рано през днешния ден. Поетесата разгласява и банковата сметка, в която се събират средства за лекуването на младата жена:
IBAN BG77STSA93000021658416

BIC STSABGSF

Банка ДСК

Христина Огойска

в интерес на Надежда Огойска


За край на диалога ни Мария показа, че доста интензивно се работи и по огромния план - книгата " Живот в скалите ", която до края на октомври би трябвало да излезе на пазара.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР