Поевтиняването на биткойна през последните седмици продължи и през миналата

...
Поевтиняването на биткойна през последните седмици продължи и през миналата
Коментари Харесай

Биткойнът и етериумът се сринаха

Поевтиняването на биткойна през последните седмици продължи и през предходната седмица, като цената му спадна под 42 хиляди $ до равнища, невиждани от септември 2021 година, заяви Bloomberg, представен от investor.bg.

Най-голямата криптовалута поевтиня с 4,9% единствено за 24 часа до 41 008 $, с което бележи спад от към 40% по отношение на рекордния връх от близо 69 хиляди $, доближат на 10 ноември.

Етериумът, втората по величина криптовалута, поевтиня с 9% до най-ниското си равнище от 30 септември.

И двете цифрови валути, както и други, измежду които Binance Coin, Solana, Cardano и XRP, са с по над 10% надолу през последните 10 дни.

Криптовалутите поевтиняват, откакто протоколът от срещата на Федералния запас през декември, оповестен предходната сряда, алармира за опция за по-ранно и по-бързо от предстоящото увеличение на лихвените проценти, както и за евентуално стесняване на салдото.

Намерението на Фед да свие салдото през първото тримесечие на 2022 година е главната причина за тези разпродажби. За страдание, няма признаци да се появи поддръжка, преди да се доближи най-ниското равнище от септември 2021 година от 39 753 $, което може да докара до постигане на дъното от май-юли предходната година, споделят стратезите на Fundstrat.

Безредиците в Казахстан, където се реалокираха забележителен брой от интервенциите по рандеман на криптовалути след възбраната им в Китай и които към този момент са наранени от енергийните проблеми в страната, също са причина за поевтиняването, споделя Тод Моракис, съосновател на доставчика на финансови артикули JST Capital.

Според съсобственика на криптокредитора Nexo, в случай че цената на биткойна спадне под 42 хиляди $, обстановката „ може да стане грозна “, защото стойност под 36 хиляди $ е допустима цел. Той прибавя, че биткойнът е издържал на двумесечния интервал на консолидация в диапазона 30-40 хиляди $ от май до юли предходната година и повтаряне на тази история не може да бъде изключено, защото стягането от страна на Фед остава известен сюжет.

Снимка: Cryptodnes.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР