Поетесата Валентина Радинска гостува в Младежки дом – Пазарджик на

...
Поетесата Валентина Радинска гостува в Младежки дом – Пазарджик на
Коментари Харесай

Валентина Радинска представя нова поезия

Поетесата Валентина Радинска гостува в Младежки дом – Пазарджик на 3 декември от 17:30 ч. Тя ще показа последната си поетична книга „ Защото е студено “ на издателство „ Захарий Стоянов “.

" Защото е студено " е книга за тестванията на човешкото сърце в света на любовта. За очакванията му, за полетите, за крушенията. Това се изповядва претърпяно и съществено, което в поезията значи и почтено. и проникновено, красиво... ", написа поетът Калин Донков

Валентина Радинска има издадени 11 поетични книги, три документални сюжета на обществена тематика, както и на сюжета на телевизионния филм на Българска национална телевизия „ Птицата “ (2003). Тя е създател и на литературно-критическото проучване „ Димчо Дебелянов и Повелителят на вълците “ (1997, 2012). на антологията „ Българската лирика след Втората международна война “ (изд. „ Слово “, 2000 г.)

Член е на Сдружението на българските писатели и на българския ПЕН-клуб. Нейни стихове са превеждани на всички европейски езици и са включени в пет англоезични антологии, издадени в Съединени американски щати, Канада и Англия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР