Подводният кабел за високо напрежение между Швеция и Полша може

...
Подводният кабел за високо напрежение между Швеция и Полша може
Коментари Харесай

Подводен захранващ кабел може да е бил повреден в резултата взривовете на газопроводите Северен поток 1 и 2

Подводният кабел за високо напрежение сред Швеция и Полша може да е бил развален вследствие на детонациите на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 ". Както заяви телевизионният канал SVT в четвъртък, такова безпокойство показаха шведски специалисти, оповестява ТАСС.

Става дума за електрическата Swepol Link, положена по дъното на морето сред полуостров Sternö покрай Карлсхамн в Швеция и село Брусково Велкие в Полша през 90-те години на предишния век. По този кабел Швеция изнася електрическа енергия, в това число в интервали на високо сезонно ползване в други европейски страни.

Както утвърждава Пер Кварнефалк, представител на шведския енергиен систематичен оператор Svenska kraftnat, кабелът минава на 500 метра от мястото на една от последните детонации.

Към момента специалистите към момента не знаят дали кабелът е получил някаква щета. Според SVT този подводен далекопровод е бил в изключено положение от известно време и по тази причина към момента няма настоящи данни за неговата работа.

" Не знаем какъв брой мощна е била детонацията. За да сме сигурни, че всичко е наред, ще създадем измервания при започване на идната седмица ", сподели Кварнефалк. Той означи, че за Швеция е значимо да продължи да доставя Европа с електричество и за известно време е допустимо да се мине без кабел. Ако обаче линията не работи дълго време, това ще окаже въздействие върху обстановката с електроснабдяването.

Във вторник Nord Stream AG заяви за „ невиждани опустошения “, настъпили в понеделник „ на три влакна от морските газопроводи „ Северен поток “ и „ Северен поток 2 “. Шведските сеизмолози от своя страна оповестиха за детонации по маршрутите на тръбопроводите.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков съобщи, че Москва е " извънредно загрижена от тази вест " и не изключи, че спиранията на газопровода могат да бъдат резултат от измама. Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще разиска обстановката със " Северен поток " на съвещание, свикано по искане на Русия на 30 септември.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР