Подводен телекомуникационен кабел между Швеция и Естония е бил повреден

...
Подводен телекомуникационен кабел между Швеция и Естония е бил повреден
Коментари Харесай

Повреден телекомуникационен кабел между Швеция и Естония

Подводен телекомуникационен кабел сред Швеция и Естония е бил " развален посредством външна мощ или операция ", заяви шведското държавно управление на 23 октомври, представено от „ Киев Индипендънт “.


Шведско следствие заключи, че повредата е настъпила " в границите на естонската икономическа зона " и не е засегнала функционалността на кабела.

Шведският министър на защитата Пал Йонсон и министърът на гражданската защита Карл-Оскар Бохлин организираха конференция на 17 октомври, с цел да обсъдят повредата, която е открита по същото време, когато е била открита щета на финландско-естонски газопровод и намиращ се наоколо телекомуникационен кабел.

" Сътрудничим си тясно с нашите естонски и финландски сътрудници. Естония заяви, че са открити следи от физическо влияние. Те също по този начин са решили, че повредата на газопровода и информационния кабел сред Финландия и Естония е обвързвана с повредата на информационния кабел сред Швеция и Естония ", сподели Бохлин.

На 23 октомври Швеция удостовери, че повредата е нанесена на кабела съзнателно.

В отговор на повредата на кабела Швеция-Естония и на газопровода Финландия-Естония НАТО ускори наблюдението си в Балтийско море. Шведското държавно управление също съобщи, че ще усили патрулите.

" Поради неотдавнашните събития морското наблюдаване се прави по-интензивно ", се споделя в известието.

Руският президент Владимир Путин отхвърли Москва да е забъркана в саботажа на газопровода Финландия-Естония./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР