Подвижните вежди и другите изразителни черти вероятно са се появили

...
Подвижните вежди и другите изразителни черти вероятно са се появили
Коментари Харесай

Човешкото лице е еволюирало, за да предава по-добре емоциите

Подвижните вежди и другите изразителни черти евентуално са се появили на човешкото лице, с цел да можем да поддържаме връзка без думи, заяви в. "Индипендънт ".

Британски учени потърсиха аргументите за какво лицето на актуалния човек е толкоз друго от това на изчезналите ни прародители, както и на огромните маймуни. Те стигнаха до извода, че дружно с храната и климата, невербалното обществено другарство е имало значима роля.

Ранните хоминини са имали изпъкнали вежди. Съвременните хора имат безпрепятствено чело и забележими вежди, които се движат доста свободно. Други промени във формата на лицето и мускулите дават опция за изложение на най-различни страсти, в това число различаване и благосклонност.

"Можем да използваме лицата си, с цел да сигнализираме повече от 20 разнообразни категории страсти посредством стесняване или разформироване на мускулите " - сподели ръководителят на проучването проф. Пол О'Хигинс от университета на Йорк.

"Знаем, че други фактори, като храната, дихателната физиология и климатът са съдействали за формата на човешкото лице, само че да се интерпретира неговата еволюция единствено с тях, е опростяване ".

Храненето се е отразило на формата на човешкото лице. То се е смалило, тъй като нуждата от дъвчене е намаляла с появяването на готвенето и обработената храна. Смаляването е изключително очевидно при прекосяването към земеделие, а по-късно и към живот в градове.

"По-меката модерна храна и индустриалните общества могат да значат, че човешкото лице продължава да се смалява " - сподели проф. О'Хигинс. Промените обаче имат граници, тъй като за дишането да вземем за пример е нужна задоволително огромна носна празнина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР