Подсъдимата С.Д. е осъдена на една година и осем месеца

...
Подсъдимата С.Д. е осъдена на една година и осем месеца
Коментари Харесай

Осъдиха жена от Лом, въртяла схеми с бързи кредити за близо 20 хил. лв.

Подсъдимата С.Д. е наказана на една година и осем месеца „ отнемане от независимост “ с четиригодишен изпитателен период за осъществено от нея закононарушение, оповестиха от прокуратурата.
Тя е била привлечена към наказателна отговорност и предадена на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура – Лом.
С.Д. работела като търговски представител на сдружение „ К.Е. “ ЕООД, което се занимавало с разпределяне на бързи заеми и е имало публикуван лиценз от Българска народна банка. В това качество тя имала редица права: да внася и да тегли средства по разплащателната сметка на компанията, да получава извлечения за осъществените транзакции по нея, да разписва документи, свързани с заеми, да подава и получава документи. Имала компетенции да прави правни и в действителност дейности по отношение на осъществяване на предоставените задължения по контракта за комерсиално посланичество. За задачата бил употребен офис на компания „ С.Д. и С. “ ЕООД в Лом, където били отпускани заеми от името и за сметка на „ К.Е. “ ЕООД.
През пролетта на 2015 година, по време на посещаване на представителите на кредитната институция, била открита липса на парична сума. Разбрало се за осъществяваните от подсъдимата С.Д. злоупотреби, както със средствата на „ К.Е. “ ЕООД, по този начин и на клиентите. Това станало мотив за преустановяване на пълномощията ѝ.
С оглед зародилите условия били извършени срещи с кредитополучатели. Множество лица от Лом и района, попадали в системата на сдружението като такива със подписани контракти за парични заеми, отрекли това, както и че са получавали средства от кредитната институция. Някои от тях обяснили, че са кандидатствали за заем, само че им бил отхвърлен подобен, а след това са били известени за съществуващи отговорности.
Сред излъганите от подсъдимата Д. било и семейство на жена в тежко здравословно положение, трудноподвижна, с 95 % неработоспособност след претърпян инсулт. Нейното име също попадало измежду длъжниците на „ К.Е. “ ЕООД по контракт за паричен заем в размер на 400 лв..
При следствието на случая е било открито, че С.Д., възползвайки се от предоставените ѝ права, в интервала от м. юли 2014 година до м. март 2015г., в Лом, присвоила непознати парични средства, представляващи благосъстоятелност на „ К.Е. “ ЕООД. За задачата били съставяни неистинен частни документи – контракти за паричен заем, които тя използвала за доказване на съществуващи правни връзки за разпределяне на средства по тях. Общият размер на предмета на закононарушението е 19 500 лв.. До привършване на досъдебното произвеждане от тях са възобновени 6 357.44 лв..
Присъдата е влезнала в законна мощ. Освен наложеното ѝ наказване „ отнемане от независимост “, подсъдимата С.Д. е наказана да възвърне на „ К.Е. “ ЕООД сумата в размер на 13 142.56 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР