Подразделения на бреговата охрана на Мароко, патрулиращи по средиземноморското крайбрежие,

...
Подразделения на бреговата охрана на Мароко, патрулиращи по средиземноморското крайбрежие,
Коментари Харесай

Спасиха над 360 нелегални мигранти в Средиземно море

Подразделения на бреговата защита на Мароко, патрулиращи по средиземноморското крайбрежие, избавиха през вчерашния ден 367 незаконни мигранти. Това съобщи организация Магреб араб прес, като се базира на свои източници, съобщи ТАСС.

Мнозинството от избавените са мигранти от субсахарска Африка, които възнамерявали да се доберат до Европа с лодки. Сред мигрантите, на които моряците от мароканските кораби оказали помощ, имало дами и деца, означават източниците.

Лодките, с които се пробвали да стигнат европейския бряг, били в неприятно положение.

"Всички избавени мигранти са превозени от Кралския морски флот на Мароко невредими до най-близките марокански пристанища ", се споделя в известието на МАП.

Мароко, което е отделено от Европа от Гибралтарския пролив, към този момент доста години е директна страна за незаконните мигранти, опитващи се да се трансферират от страните от Северна и тропическа Африка към Европейски Съюз.

По мнение на мароканските управляващи интензивността на незаконните мрежи, занимаващи се с транспорт на незаконни мигранти от кралството към Европейски Съюз, през 2018 година значително е повишена. Потокът е ориентиран основно към Испания.

Подразделенията на Кралския морски флот на Мароко носят интензивно дежурство, с цел да попречват прехвърлянето в Европа на незаконни мигранти, а също по този начин им оказват и помощ, в случай че това се постанова от обстановката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР