Подразделението на ООН за изменението на климата е изправено пред

...
Подразделението на ООН за изменението на климата е изправено пред
Коментари Харесай

Ръководителят на ООН по въпросите на климата пледира за финансиране, тъй като правителствените бюджети се чувстват напрегнати

Подразделението на Организация на обединените нации за изменението на климата е изправено пред „ съществени финансови провокации “, което може да накара уредника на годишната световна среща на върха на COP да се бори да помогне на държавните управления да се оправят с световното стопляне, сподели неговият началник.

Говорейки, когато повече от 30 страни се срещнаха в Копенхаген за двудневна министерска среща, изпълнителният секретар на Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата Саймън Стийл сподели, че бюджетът й е по-малко от половината финансиран.

p>

UNFCCC, която следи координацията на световните старания по въпросите на климата, съобщи, че се нуждае от 74 милиона евро през 2024 година и 2025 година за своя по този начин наименуван главен бюджет, който се финансира от вноски на националното държавно управление и беше контрактуван на миналогодишната среща на върха COP28 в Дубай.

Предложените разноски включват до 4,8 милиона евро за връзки, 4,5 милиона евро за ръководството на изпълнителния шеф, управителен от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР