Подправките са не само за овкусяване и подобряване вкуса на

...
Подправките са не само за овкусяване и подобряване вкуса на
Коментари Харесай

Три много лечебни подправки, които ядете рядко

Подправките са освен за овкусяване и възстановяване усета на обещано ядене, само че са и лечебни. Ето три подправки, които имат незаменими лечебни свойства.

1. Семена от кимион

Те са доста ароматни. Това най-вече личи, когато готвим с него. Ползват се при храносмилателни проблеми, може да се приема даже от бременни дами. В композиция с джоджен се получава неповторим мирис и се усилва неговото деяние. Семената от кимиона съдържат по този начин наречения карвон. Точно това съединяване работи успокояващо на храносмилателния тракт и при нервиран корем. Ароматната фалшификация потвърдено укрепва сърдечносъдовото здраве и снижава равнищата на неприятния холестерол. Друго потребно деяние е това, че подтиква метаболизма и поддържа ниски равнищата на кръвната захар.

 Кимион семена

2. Семена от кориандър

Това е идващото естествено лекарство, което се употребява в целия свят. Листата на кориандъра се употребяват за детоксикация, усъвършенстват имунитета и работят удобно в доста области на здравето. Използва се най-много като фалшификация в кухнята, само че намира приложение и за лекуване на сопнато дебело черво, запек, язва, храносмилателни неразположения и други. При слънчево изгаряне облекчава възпалената кожа, екземите и други кожни проблеми. При диабет от вид 2 се употребява дестилат от кориандър, с цел да се контролират постоянни равнища на кръвната захар. Друго потребно деяние е снижаването на нездравословния холестерол, оказва помощ при нервно напрежение и бодърствуване. Подправката ускорява защитните сили на организма против болести като рак на дебелото черво, лекува и гъбични инфекции от рода на кандида.

3. Семена от див копър

 Копър семена

Дивият копър има деяние на облекчаваща отбрана и също е прочут на всички места по света. Семената му имат специфичен усет като на женски билки. Богат източник са на фитонутриенти. Съдържащият се в него фенел, води до понижаване на болките при менстурация и контролира женските хормони. Има деяние на антиоксидант и мощно противовъзпалително деяние. Семената от див копър усъвършенстват паметта и усилват активността на мозъка. С него се лекува старческа [деменция], артирит и глаукома.

Забележете какъв брой лечебни свойства имат тези подправки, по тази причина не забравяйте да ги включите в менюто си, с цел да се радвате на здраве.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР