Подправки и най-вече чубрица и копър са сред най-често изпращаните

...
Подправки и най-вече чубрица и копър са сред най-често изпращаните
Коментари Харесай

Пращаме най-много чубрица и копър в колет

Подправки и най-много чубрица и копър са измежду най-често изпращаните родни артикули за близки и другари в чужбина, изключително за коледните и новогодишни празници. Това сподели пред Дарик началничката на териториалната дирекция на " Български пощи " в Пловдив Диана Ранчева.

" Обикновено хората изпращат за Коледа и Нова година обичайни неща, които са чисто български – подправки, луканки, суджук. Най-често изпращат чубрица, копър, които липсват в чужбина и са типично български подправки, а също и сирена и кашкавали родно произвеждане. Изпращат се и обичайни български бонбони ", сподели Ранчева.

В пощата обаче разполагат със специфични описи, какви предмети могат да бъдат позволени от всяка пощенска администрация по света. Например обичаните на доста хора лютеница и кисело мляко не се одобряват за изпращане, защото бурканчетата са чупливи.

Сред най-популярните сувенири, които сънародниците ни зад граница желаят от роднините си у нас, са обичайните шевици, мускалчета с розово масло и календари с гледки от България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР