Подпомагането с 250 млн. лв. годишно на държавните Мини Марица-изток“

...
Подпомагането с 250 млн. лв. годишно на държавните Мини Марица-изток“
Коментари Харесай

Кирил Петков: Гласуваните пари за мините са предизборна пиратка от ГЕРБ и ДПС

Подпомагането с 250 млн. лева годишно на държавните „ Мини Марица-изток “ с решение на Народното събрание евентуално няма да бъде утвърдено от Европейската комисия, защото ще се одобри като непозволена държавна помощ. Това разясниха водачът на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков и зам.-председателят на енергийната комисия Радослав Рибарски в Стара Загора, заяви БГНЕС.

Гласуваните от Народното събрание средства като помощ на мините за рекултивация на терени няма да е задоволителна за финансовото подсилване на държавното сдружение, разяснява в Стара Загора Кирил Петков. По думите му това е " следващата пиратка, която се хвърля от ГЕРБ и Движение за права и свободи предизборно ".

„ Преди всички избори идват едни хора и пробват да залъгват миньорите и хората от района, ние действаме за действителни неща, които фактически могат да се случат. Това е следващата пиратка, която се хвърля от ГЕРБ и Движение за права и свободи с една единствена задача да кажа- ето ние се грижим. Въпросът е да подлъжат хората преди изборите. Те доста добре знаят за известието на Европейската комисия. Ние действаме кардинално, няма да вършим неща, които не могат да се изпълнят и това е единственият метод да движим напред. В противоположен случай хората непрестанно ще се разочароват, без значение какъв брой избори има “, сподели Петков.

" Няма дупка в бюджета. Ако се вършат разноски отвън това, което е гласувано в Народното събрание, тогава въпросът е към служебния финансов министър кои пера се понижават ", сподели съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев.

" Това, което оставихме на служебния кабинет, е осъществяване на налозите тъкмо както са по проект график, разноските бяха по-ниски, знаете, че в Бюджета има остатък в края на март. Тези спомагателни разноски, които се вършат, по принцип би трябвало да могат да бъдат направени или на база запас в бюджета или на база понижение на други разноски, това са единствените два източника за правене на спомагателни разноски " изясни Василев. По думите му единствените пера, които могат да се понижат, са пера в Капиталовата стратегия.

Доколкото виждам сега се приготвя решение с спомагателни средства, които не са в границите на Министерството на земеделието, и би трябвало да се види от кое място те ще бъдат взети, разяснява той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР