Подписан е договорът за рехабилитацията на още 30 км от

...
Подписан е договорът за рехабилитацията на още 30 км от
Коментари Харесай

Подписаха договор за над 15 млн. лв. за ремонта на още 30 км от пътя Дъбова махала - Монтана

Подписан е договорът за рехабилитацията на още 30 км от път III-112 Дъбова махала – Монтана. Проектът лот 18 ще се финансира от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година посредством Европейския фонд за районно развиване. Инвестицията е за над 15 млн. лева Строително-ремонтните действия ще започват при възстановяване на метеорологичните условия, оповестиха от пресцентъра на АПИ.
През 2014 година по Оперативна програма „ Регионално развиване “ приключи главният ремонт на 4,4 км от третокласния път, които също са на територията на област Монтана. През 2016 година със средства от републиканския бюджет бяха ремонтирани още 10,5 километра от път III-112 Добри дол – Тополовец, в област Видин.
Третокласният път е съществена връзка на селата Студено буче, Доктор Йосифово, Смирненски, Славотин и Дъбова махала с Монтана, Лом и Видин, както и с пристанище Лом и ферибота Видин - Калафат. Участъкът е различен маршрут на път I-1 Видин – Монтана, част от кулоар №4 от трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T).
Проектът планува полагането на нова асфалтова настилка на 30 километра от път III-112 Дъбова махала – Монтана, ремонтирането на 5 мостови уреди и 3 кръстовища, нова хоризонталната маркировка, ограничаващите системи и знаци.
Изпълнител на лот 18 е „ КАРО-ПЪТСТРОЙ “ ДЗЗД, с участници: „ КАРО ТРЕЙДИНГ “ ООД и „ ПЪТСТРОЙ – 92 “ АД. Стойността на контракта е 14 771 886,54 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол ще бъде изпълнен от „ РУТЕКС “ ООД. Техният контракт е за 429 720 лева с Данък добавена стойност. Проектант и реализатор на авторския контрол е „ ТРАНСКОНСУЛТ-22 “ ООД. Стойността на техния контракт е 11 800 лева с Данък добавена стойност Срокът за осъществяване на рехабилитацията е 18 месеца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР