Подписан е договорът за консервация и реставрация на джамията "Ибрахим

...
Подписан е договорът за консервация и реставрация на джамията "Ибрахим
Коментари Харесай

Подписан е договорът за реставрация на джамията в Разград

Подписан е договорът за консервация и реституция на джамията "Ибрахим паша " в Разград, оповестяват от пресцентъра на регионалната администрация. Стойността на публичната поръчка е 1 979 030 лева, а срокът за осъществяване на дейностите 890 дни.

Управителят на фирмата-изпълнител e декларирал, че реализацията на обекта е предизвикателство за компанията му, само че e уверил, че сдружението има опит в работата по реституция на религиозни храмове.

Той e обяснил, че първо ще бъде осъществено проучване на постройката, след което ще се пристъпи към планиране и координиране с Националния институт за недвижимо културно завещание. Следващата фаза ще бъде реставрирането, в това число на една част, която в този момент я няма към джамията - предверието на постройката.

Предвидено е осъществяване енергийна успеваемост, вентилация, климатизация, възобновяване на всичко достоверно, архитектурни структури, съгласуемост и облагородяване на региона.

Областният шеф Гюнай Хюсмен e споделил, че стартът на реализацията на този план е мощен знак към обществото, към смесените райони и към мюсюлманите в страната за това, че министър председателят Бойко Борисов, който разпореди на Областния шеф на Разград да организира публичната поръчка и ще отпусне средства за провеждането й, е търпелив човек. Над 30 години нищо не се правеше за този монумент на културата и аз съм признателен на министър-председателя за осъществявания ангажимент по тази тематика, допълнил Хюсмен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР