Подписан е договорът между Топлофикация София и Булгаргаз. По силата

...
Подписан е договорът между Топлофикация София и Булгаргаз. По силата
Коментари Харесай

Има газ за парното на столичани

Подписан е договорът сред „ Топлофикация София ” и „ Булгаргаз ”. По силата му считано от 1 януари 2023 година до края на годината всички нужни количества синьо гориво за София ще бъдат обезпечени.

Факт към този момент е и реструктуриране, погасяване на отговорности, сключване на договори за над 680 млн. лв., които „ Топлофикация ” дължи на БЕХ и „ Булгаргаз ”.

„ Изготвили сме и са подписани съглашения за прихващане на този дълг, с цел да може сдружението да поеме глътка въздух ”, сподели ръководителят на СОС Георги Георгиев.

Георгиев акцентира, че цената на газ да остане " търпима ". И настоя страната да компенсира финансово софиянци за високите цени на парното през последната една година.



" Поскъпването с 40% от юли, което бе прокарано от предходния ръководител на КЕВР в действителност занапред ще се усеща от софиянци. Затова ние подчертаваме пред страната, че трябва да се вкарат компесаторни механизми, каквито има за електрическата сила, за горивата. За да не бъде повишаването за сметка на жителите. Това е позицията и на общинския съвет и на кмета на София ", съобщи шефът на СОС.

" Бездействието на предходното държавно управление коства на софиянци 480 млн. лева - това е повишаването на природния газ от предишния септември до през днешния ден, което остана некомпенсирано ", безапелационен беше той.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР