Подозренията са, че продуцент на видеото е руската паравоенна група

...
Подозренията са, че продуцент на видеото е руската паравоенна група
Коментари Харесай

Гняв в Сърбия заради руски опити за вербуване на доброволци за украинския фронт

Подозренията са, че „ продуцент ” на видеото е съветската паравоенна група наемници " Вагнер ", оповестява Военновъздушни сили. Сърбия постоянно е упреквана, че дава приоритет на дългогодишното си другарство с Русия пред упоритостта да се причисли към Европейски Съюз. Но настроенията на Белград от последните дни демонстрират, че картината не е толкоз черно-бяла.

Въпреки комплицираните си взаимоотношения с Москва, сръбският президент реагира яростно по националната телевизия. „ Защо вие от „ Вагнер ” ще призовавате някого от Сърбия, когато знаете, че това е срещу нашите закони? ”, сподели Александър Вучич и повтори, че Сърбия е неутрална във връзка с войната в Украйна.

Впоследствие той доизясни позицията на Белград по тематиката, като сподели: „ За нас Крим е Украйна, Донбас е Украйна и по този начин ще остане “. Всъщност, сръбски бойци вземат участие в съветските сили в Украйна от 2014 година, само че без всякакво публично утвърждение, а сръбските съдилища осъдиха повече от 20 души за присъединяване в " битки на непознати бойни фронтове ".

В четвъртък белградски юрист и...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР