Подозрения, че протестите на зърнопроизводителите са политически и са организирани

...
Подозрения, че протестите на зърнопроизводителите са политически и са организирани
Коментари Харесай

Министър заподозря руски интереси зад протеста на зърнопроизводителите

Подозрения, че митингите на зърнопроизводителите са политически и са проведени за дестабилизация на държавното управление, показа министърът на превоза Георги Гвоздейков пред Би Ти Ви. Той обвърза митингите и със отбрана на съветските ползи.

„ Проблемът с вноса на украинското зърно още веднъж е агитация на Русия. Когато е позволен вносът през 2022 година зърнопроизводителите вършат облага от 2 милиарда лева 2021 година тези числа са по-малки. Протестът през днешния ден има политически нюанс. Опитват се да дестабилизират ясната посока на България “, съобщи Гвоздейков. Според него министър председателят Николай Денков ненапълно е бил прав за думата „ терористи “, тъй като зърнопроизводителите не желаят разрешаване на казуса, а борба.

Гвоздейков подсети, че възбраната за импорт на украинско зърно е наложена от служебното държавно управление, което съгласно него е защитавало съветските ползи.

„ Има решение на Европейска комисия и на Народното събрание, което би трябвало да бъде изпълнено. България няма какво да загуби. Става дума за по-бърз износ към страни, които имат потребност от това зърно. Осигуряваме кулоар на взаимност, пристанище, посредством което зърното от Украйна да бъде изнесено. И ще спечелим от това “, сподели още министърът.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР