Подобрява се състоянието на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева,

...
Подобрява се състоянието на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева,
Коментари Харесай

Очаква се Цвета Караянчева да бъде изписана до края на седмицата

Подобрява се положението на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, която през вчерашния ден пострада при злополука. Късно нощес ѝ беше направена интервенция на рамото. В Районната прокуратура в Шумен се води досъдебно произвеждане за причиняване по несъобразителност на междинна телесна щета в пътнотранспортно произшествие.


При случая сред кола на НСО и насрещно движещ се автомобил, Цвета Караянчева е единственият потърпевш. Още през вчерашния ден положението ѝ наложи превозване с хеликоптер от шуменската болница до болница " Лозенец " в София.
проф. Асен Балтов - изпълнителен шеф на УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов ": Оказа се, че с изключение на строшаване на раменната кост, в рамото, тя има и контузия в региона на гръбначния дирек. Пътуването дълготрайно време изключително с кола за спешна помощ не е уместно, когато има увреждане на гръбначния дирек.
Травмата в гърба не изисква оперативна интервенция, късно нощес е оперирано рамото ѝ.

проф. Асен Балтов - изпълнителен шеф на УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов ": Стабилизирахме счупването със специфични винтове, тъй че да ѝ се даде опция в идващите 15 дни да стартира да раздвижи и идващите 15 дни към този момент да бъде в кондиция да може да прави всичко с ръката.
Очаква се Цвета Караянчева да бъде изписана до края на седмицата и да продължи лекуването си в домашни условия. Трима очевидци на произшествието към този момент са разпитани от прокуратурата. Предстои да бъде назначена автотехническа експертиза, оповестиха от прокуратурата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР